Categories: Kerk

► Mgr. Barron: Moderniteit en Moraliteit

Een video met commentaar van Bisschop Robert Barron waarin hij ingaat op het moderne denken en het denken over moraliteit. Hij legt heel scherp uit hoe het moderne denken bepaalde steken laat vallen waardoor moraliteit veel betekenis verliest, terwijl dat in het gelovige wereldbeeld juist een duidelijke en gebalanceerde plek en rol heeft.

Bisschop Barron is hulpbisschop van het Aartsbisdom Los Angeles in de Verenigde Staten en is al jaren bekend om zijn werk met Word on Fire. Hij legt op een pakkende manier uit en kan op een goede manier helpen om verder te verdiepen.

(Om de Nederlandse ondertiteling aan te zetten, klik op het icoontje onderaan voor “Instellingen,” vervolgens op “ondertiteling” en selecteer dan “Nederlands.” Als Nederlands bij u al standaard is ingesteld, kunt u simpelweg klikken op het icoontje onderaan waarmee ondertiteling wordt ingeschakeld.)

Vader Johannes van Voorst

Priester van Jezus Christus, gewijd dank zij Christus’ genade en werkzaam in Zijn Wijngaard. Ik heb een grote liefde en passie voor Christus en de Waarheid waarin wij de vrijheid van de kinderen Gods mogen ontdekken.