Categories: Apologetiek

► Mgr. Barron: Sciëntisme en Gods bestaan

Sciëntisme en het bestaan van God

Een video met commentaar van Bisschop Robert Barron. Wat is de echte waarde, maar ook de beperking van elke wetenschap? Wat kan de wetenschap zeggen over schoonheid, over diepere betekenis, over het goede, over waarde, over het bestaan van God? De wetenschappen hebben een specifieke focus, maar moeten niet met die visie voorbij het eigen terrein treden. Dan wordt het Sciëntisme, waarbij de wetenschap boven alles staat. Bisschop Barron laat zijn licht hier over schijnen.

Bisschop Robert Barron

Bisschop Barron is hulpbisschop van het Aartsbisdom Los Angeles in de Verenigde Staten en is al jaren bekend om zijn werk met Word on Fire. Hij legt op een pakkende manier uit en kan op een goede manier helpen om verder te verdiepen.

(Om de Nederlandse ondertiteling aan te zetten, klik op het icoontje onderaan voor “Instellingen,” vervolgens op “ondertiteling” en selecteer dan “Nederlands.” Als Nederlands bij u al standaard is ingesteld, klik dan op het icoontje onderaan waarmee ondertiteling wordt ingeschakeld.)

Vader Johannes van Voorst

Priester van Jezus Christus, gewijd dank zij Christus’ genade en werkzaam in Zijn Wijngaard. Ik heb een grote liefde en passie voor Christus en de Waarheid waarin wij de vrijheid van de kinderen Gods mogen ontdekken.