Categories: Bijbel, Kerk

► Protestantisme en gezag over Bijbeluitleg

Gezag om de Bijbel uit te leggen

Soms lijkt het wel alsof christenen wereldwijd de Bijbel op duizend verschillende manieren uitleggen. Dat is wel erg jammer, omdat God in de Bijbel de waarheid heeft willen zeggen, waardoor wij verlost kunnen worden. Wie het gezag heeft de Bijbel te interpreteren is een strijdpunt sinds de zestiende eeuw binnen de christelijke kerken.

Mgr. Robert Barron gaat in deze video in op dit probleem. Hij legt uit waarom het noodzakelijk is om een leergezag te hebben, dat de autoriteit heeft om definitief te bepalen wat de Bijbel bedoelt.

Bisschop Robert Barron

Bisschop Barron is hulpbisschop van het Aartsbisdom Los Angeles in de Verenigde Staten en is al jaren bekend om zijn werk met Word on Fire. Hij legt op een pakkende manier uit en kan op een goede manier helpen om verder te verdiepen.

(Om de Nederlandse ondertiteling aan te zetten, klik op het icoontje onderaan voor “Instellingen,” vervolgens op “ondertiteling” en selecteer dan “Nederlands.” Als Nederlands bij u al standaard is ingesteld, kunt u simpelweg klikken op het icoontje onderaan waarmee ondertiteling wordt ingeschakeld.)