Categories: Apologetiek

► Over God en de moraal – mgr. Barron

Geloven en het goede doen heeft met elkaar te maken. 

Het is niet zo dat atheïsten en agnosten niet zouden weten hoe je je goed zou moeten gedragen, maar er is een sterke band tussen God en de moraal, en als je de band met God doorsnijdt, zal dat in de loop der tijd leiden tot een relativering en een loslaten van het goede.

In deze video verklaart mgr. Barron hoe de moraal en het geloof in God met elkaar te maken heeft. Hij is de bepalende factor, niet de mens en het samenleven tussen mensen. Hij zal enkele fundamentele principes uit de katholieke moraal bespreken.

Meer filmpjes van mgr. Robert Barron met Nederlandse ondertiteling vind je op https://sintpaulusinstituut.nl/artikelen/

Bisschop Robert Barron

Bisschop Barron is hulpbisschop van het Aartsbisdom Los Angeles in de Verenigde Staten en is al jaren bekend om zijn werk met Word on Fire. Hij legt op een pakkende manier uit en kan op een goede manier helpen om verder te verdiepen.

(Om de Nederlandse ondertiteling aan te zetten, klik op het icoontje onderaan voor “Instellingen,” vervolgens op “ondertiteling” en selecteer dan “Nederlands.” Als Nederlands bij u al standaard is ingesteld, klik dan op het icoontje onderaan waarmee ondertiteling wordt ingeschakeld.)