Categories: Apologetiek

► Waarom is er wanorde in het universum?

Wanorde in ons bestaan, in ons universum – Zou God dan wel bestaan en zou Hij goed zijn?

Mgr. Robert Barron beschrijft voorgaande vraag als een van de belangrijkste argumenten tegen het bestaan van God. Gelukkig heeft de Kerktraditie een goed antwoord.

Hoe kan er kwaad bestaan als God almachtig, alwetend en algoed is? De belangrijkste theologen in het christendom hebben hierover nagedacht. Zij hebben ingezien dat het kwaad niet een eigen kracht is, er is in feite sprake van een door de war gooien van goede zaken.

Ook nu nog geven veel mensen God de schuld van het lijden in de wereld. En het klopt dat vaak onschuldigen dit lijden moeten dragen. Toch is dit in feite niet Gods wil, en draagt Hij dit lijden mee. Met zijn genade kan de wanorde geordend worden. Hoe dat kan wordt in de video verklaard.

Deze heel belangrijke vraag zal iedere gelovige gesteld worden. Mensen zijn op zoek naar onze God, die geheel goed is. Kijk de video zodat je weet hoe je de vraag kunt beantwoorden.

Meer filmpjes van mgr. Robert Barron met Nederlandse ondertiteling vind je op https://sintpaulusinstituut.nl/artikelen/

Bisschop Robert Barron

Bisschop Barron is hulpbisschop van het Aartsbisdom Los Angeles in de Verenigde Staten en is al jaren bekend om zijn werk met Word on Fire. Hij legt op een pakkende manier uit en kan op een goede manier helpen om verder te verdiepen.

(Om de Nederlandse ondertiteling aan te zetten, klik op het icoontje onderaan voor “Instellingen,” vervolgens op “ondertiteling” en selecteer dan “Nederlands.” Als Nederlands bij u al standaard is ingesteld, klik dan op het icoontje onderaan waarmee ondertiteling wordt ingeschakeld.)