Categories: Bijbel, Christelijk leven

► Leren lief te hebben uit de Bijbel

Genesis 1 en 2 beschrijft hoe wij mensen voor drie dingen geschapen zijn: rust, werk, en liefde. Zo was het goed. Genesis 3 beschrijft echter de zondeval, waarna deze drie dingen verstoord zijn. We zijn gemaakt voor de liefde, maar hoe horen we lief te hebben. God laat ons niet in de steek. Hij toont ons de weg.

De zondeval van Adam en Eva heeft consequenties. Aan de vrouw zegt God: Ik zal de pijn van het baren van kinderen vergroten. Je zult je man willen plezieren, en hij zal jouw meester zijn. Tegen de man zegt God: Vervloekt zal de grond zijn, je zult moeten zwoegen om ervan te oogsten. Ook de dood is een gevolg van de erfzonde.

Eigenlijk geeft God hiermee een remedie: de pijn die het kost om kinderen te baren, om het eten te vergaren, leert hen dat liefde altijd iets kost. Want als je goed naar de zonde kijkt, dan zie je dat het eigenlijk altijd een poging is het plezierige te verkrijgen, zonder de moeite of de pijn die daarbij hoort.

Het is dus geen vervloeking, maar een remedie. En het is niet het laatste, want God belooft al in Genesis 3 een verlosser. In het zogeheten proto-evangelie (het pre- goede nieuws) belooft God dat het zaad van de Vrouw de slang zal vertrappen. En God laat Adam en Eva niet in de steek. Hij geeft hen leren kleding: het kostte Hem het doden van zijn dieren, waarmee Hij zegt: Ik hou van jullie.

Totdat Hij de Verlosser, Zijn Zoon, Jezus Christus zond, die met zijn offer aan het Kruis ons heeft verzoend.

Father Mike Schmitz

Vader Mike Schmitz is een priester in het bisdom Duluth, Minnesota, Verenigde Staten. Ascension Presents is een platform voor evangelisatie, dat je met gelovige, dynamische, onderhoudende presentatoren op de hoogte houdt. Door aantrekkelijke inhoud te brengen, dat het goede, het ware en het mooie weerspiegelt, hoopt het de harten van zijn publiek dichter bij Christus te brengen.

Deze video verscheen voor het eerst op http://ascensionpresents.com.

Zie meer Nederlands ondertitelde video’s van father Mike Schmitz op https://sintpaulusinstituut.nl/artikelen/

De Nederlandse ondertiteling kun je instellen na het starten van het filmpje bij het tandwiel rechtsonderin.