Lezingen - Audio

Lezingen en meditaties om rustig naar te luisteren. Online streamen of downloaden en zelf luisteren.

koptelefoon audio opname lezing

Het Levende Brood uit de Hemel – De Eucharistie in de Bijbel

Een lezing over de Eucharistie zoals we die kunnen terugvinden in de Bijbel. Hoe kunnen we vanuit het Nieuwe Testament de Eucharistie dieper gaan begrijpen en helemaal door ook de achtergrond van het Oude Testament daarin mee te nemen.

De Eucharistie en het Oude Testament

Een lezing van Gerrie Conen over de Eucharistie en hoe we er een dieper inzicht in kunnen krijgen door meer te leren over Gods werk in het Oude Testament. In het Oude Testament zijn meerdere voorafbeeldingen te vinden die ons helpen meer te gaan begrijpen van wat Jezus heeft bedoelt met de Eucharistie, het Lichaam van Christus.

De Bijbel in het persoonlijk gebed

Wat is het belang van de Bijbel in ons persoonlijke gebed en hoe kunnen we met de Bijbel bidden? Een meditatie gegeven tijdens een retraite.

Je roeping leven in het dagelijkse leven

Hoe kan je ook al leven volgens je roeping als je de primaire roeping van je leven nog niet hebt ontdekt? En als je het wel weet, hoe leef je dan dag na dag trouw aan die roeping? Een meditatie gegeven tijdens een retraite.

De roeping van de vrouw

De vrouw, als hoogtepunt van Gods schepping, heeft een speciale roeping in zich gelegd gekregen. Hoe kunnen we die omschrijven en hoe kan het ontdekken en uitleven van die roeping iedereen verrijken? Een meditatie gegeven tijdens een retraite.

Genesis tot Jezus - Beknopt

De Bijbelcursus Genesis tot Jezus is op Radio Maria een keer in beknopte vorm gegeven. U kunt het hier terug luisteren! Wilt u toch graag dieper de stof in? Bestel dan de cursus in onze webwinkel of kijk waar de cursus gegeven wordt.

Genesis tot Jezus – Beknopt – aflevering 1

Genesis tot Jezus – Beknopt – aflevering 2

Genesis tot Jezus – Beknopt – aflevering 3

Genesis tot Jezus – Beknopt – aflevering 4