Posters van hele Bijbelboeken

Lees de Heilige Schrift op een nieuwe manier!

Een nieuwe manier om Bijbelboeken te lezen. Door de tekst van een heel Bijbelboek integraal op een grote poster voor je te hebben, kan je heel goed overzicht krijgen van de opbouw van een tekst en van verbanden tussen delen van de tekst. Door bijvoorbeeld met kleurmarkeringen te werken komen belangrijke begrippen ook nog duidelijker naar voren. Dit is een prachtige manier om Gods Woord nog meer tot leven te laten komen. De eenvoudige opzet maakt het toegankelijk voor iedereen en kan op verschillende manieren verrijkend zijn. Gebruik de poster op een grote tafel voor studie, hang het hele Evangelie als poster aan de muur, of gebruik het op weer een andere manier.

Poster Bijbel boek schema uitleg Sint Paulus InstituutDe poster zelf printen en samenstellen

De posters bestaan uit A4 vellen die boven en naast elkaar worden gelegd, waardoor er lange kolommen ontstaan. Het is dus eenvoudig zelf te printen en samen te voegen.

De posters

 

 

 

 

Tips

  • Als je de pagina’s goed hebt neergelegd, kan je makkelijk controleren of ze allemaal goed liggen aan de hand van de hoofdstuknummers.
  • Plak de pagina’s met plakband aan elkaar. Als je de poster wil opvouwen is het het beste en makkelijkste om de poster eerst over de horizontale middenlijn te vouwen en dan als een harmonica te vouwen. Dan blijft het netjes en kan je weer goed en mooi openvouwen.
  • Neem een keer de tijd om een Bijbelboek, zoals een Evangelie, van begin tot eind helemaal te lezen vanaf de poster.
  • Als je een beeldende en creatieve geest bent, werk dan vooral met kleuren voor kernbegrippen en maak verbanden zichtbaar door lijnen te trekken tussen overeenkomsten en gerelateerde passages. Dat help om het nog inzichtelijker te maken in een oogopslag.
  • In het Evangelie volgens Johannes kan je bijvoorbeeld de volgende kernwoorden met elk een eigen kleur markeren: teken, woord, licht, (eeuwig) leven, liefde, waarheid, Zoon, Vader.
  • Ontdek jij nog goede tips of handreikingen? Laat het ons zeker weten!

 

Als je nog vragen hebt, neem gerust contact met ons op.

 

← Terug naar andere Verdieping.