Genesis tot Jezus – Werkboek deelnemer

 17,50

Werkboek voor de deelnemer aan de prachtige cursus Genesis tot Jezus, waardoor de Bijbel opnieuw wordt ontdekt als Gods vaderlijke plan voor de wereld door de verbonden te ontdekken die God met de mens heeft gesloten.
Aantal:
SKU: gtj-01 Categorie:

Beschrijving

In 7 lessen de Bijbel opnieuw ontdekken

Het werkboek voor de deelnemer van de nieuwe Bijbelcursus Genesis tot Jezus van Dr. Scott Hahn en zijn vrouw Kimberley Hahn. Nu voor het eerst beschikbaar in het Nederlands voor iedereen die Gods grote en vaderlijke plan, de rode draad, wil leren zien door de hele Bijbel heen. De cursus laat de wereld van de Bijbel op een nieuwe manier tot leven komen door te ontdekken hoe God de komst van Jezus op zoveel manieren heeft voorbereid. Dit materiaal is een prachtige hulp om te leren de Bijbel op een nieuwe manier te lezen vanuit het hart van de Katholieke Kerk. Deze cursus geeft een verdiepende inleiding die de verhalen tot leven brengt en het eigen geloof verdiept.

Werkboek deelnemer – compleet materiaal

Dit Werkboek kan voor elke deelnemer aangeschaft worden en bevat per les pagina’s met aantekeningen en ruimte om zelf nog bij te schrijven. Ook zijn er vragen ter discussie of eigen verwerking en is er een samenvatting van elke les om thuis nog eens rustig alles te kunnen nalezen.

Reacties van deelnemers pilot cursussen

“Een nieuwe wereld die voor me opengaat, waarvan ik geen idee had dat die in de Bijbel te vinden was, echt een openbaring.” (Deelneemster aan catechesegroep) – “Ik kende veel van de verhalen wel, maar begin nu pas de samenhang en diepere betekenis echt te ontdekken!” (trouwe parochiaan, 72 jaar oud) – “Wat een mooie manier om de Bijbel als één geheel te ontdekken en te zien hoe alles naar Jezus wijst en in Hem vervuld wordt!” (Jongere voorbereidend op opname in de Katholieke Kerk)

Inhoudelijke lijn

Inhoudelijk geeft de cursus een inleiding op de rode draad die in de Bijbel het kader vormt waarbinnen alle andere dingen te plaatsen zijn. God verlangt met de mens een verbond te sluiten om in een relatie van liefde te leven. Deze cursus geeft de lijn weer van de verbonden tussen God en de mensen zoals ze in de Bijbel staan beschreven van Genesis tot aan Jezus, de ultieme Middelaar van het Nieuwe en Eeuwigdurende Verbond.

De opbouw van zeven lessen de cursus is gevormd aan de hand van de grote verbonden, de verbonden namelijk met: Adam en zijn vrouw Eva, Noach en zijn gezin, Abraham en zijn stam, Mozes en het volk Israël, David en het Koninkrijk, Jezus en de Katholieke Kerk. Alleen de eerste les wijkt hier vanaf, omdat het een inleiding is. Een inleiding op het lezen van de Bijbel, het belang van de Bijbel überhaupt en verder een inleiding op een aantal begrippen die belangrijk zijn voor de rest van de cursus. Denk hierbij aan begrippen als typologie en verbond.

Voorbeeld pagina’s

Bekijk een paar pagina’s van het werkboek om te zien hoe het is opgebouwd:
genesis-tot-jezus-werkboek genesis-tot-jezus-werkboek2 genesis-tot-jezus-werkboek3genesis-tot-jezus-werkboek4

Extra informatie

Auteurs

Scott en Kimberley Hahn

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Genesis tot Jezus – Werkboek deelnemer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *