vragen antwoorden questions answers tips zoeken
Categories: Begeleiding

Verder zoeken dan hier? Tips

Op deze website zijn we bezig om meer en meer beschikbaar te maken voor jullie om dieper te groeien in het geloof, en ook zeker de kennis over God, de Kerk, de Heilige Schrift, enzovoort. Maar er is zoveel meer te vinden op het internet! Hieronder hebben we een aantal goede bronnen bij elkaar gezet die kunnen helpen in je zoektocht. De meeste zijn in het Engels, een paar in het Nederlands. Doe je voordeel met deze tips!

 • Twitteren met God (nl): http://www.tweetingwithgod.com/nl 
  Goed voor korte antwoorden op veel vragen met doorverwijzing naar kerkelijke documenten.
 • Catholic Answers (en): http://www.catholic.com/ ook ► YouTube
  Heel goed voor diepe antwoorden op bijna elke vraag die je je kan bedenken, vanuit meerdere invalshoeken. Een solide en betrouwbare bron.
 • St. Paul Center for Biblical Theology (en): https://stpaulcenter.com/ ook ► YouTube
  Opgericht door Dr. Scott Hahn, nu heel veel materiaal door meerdere excellente Bijbelse wetenschappers die heel meeslepend kunnen schrijven en vertellen. Op deze website zijn o.a. meerdere audio cursussen gratis te downloaden.
 • Bishop Robert Barron – Word on Fire (en): www.wordonfire.org/ 
  Mooie en interessante artikelen en vooral goede video’s op ► YouTube – een aantal al met Nederlandse ondertiteling.
 • Father Mike Schmitz (en): ► YouTube
  Goede filmpjes over verschillende geloofsonderwerpen van hem en anderen, ook op youtube – binnenkort ook een aantal met Nederlandse ondertiteling)
 • Ascension Presents (en): ► YouTube
  Nog meer filmpjes: artistiek, verdiepend, inspirerend. 
 • Catholic Productions (en): https://catholicproductions.com/ ook ► YouTube
  Veel audio materiaal van een paar hele goede sprekers. Op YouTube een heel aantal goede verdiepende Bijbelse filmpjes. Een aantal daarvan zijn ook Nederlands ondertiteld.
 • RK Documenten (nl): http://www.rkdocumenten.nl/ 
  Een heel uitgebreide website met alle belangrijke kerkelijke documenten in het Nederlands, bijvoorbeeld de Catechismus van de Katholieke Kerk, een prachtige “samenvatting” van ons geloof. Maar ook encyclieken en andere documenten van Pausen, documenten van meerdere Concilies, etc.

Als het meer gaat over relaties, seksualiteit, e.d. specifiek, dan zijn deze ook mooi:

 • Chastity Project: http://chastityproject.com/ ook ► YouTube
  Een heel uitgebreide website met veel informatie en goede korte en langere video’s. Met bekende sprekers en schrijvers, zoals o.a. Jason en Crystallina Evert.
 • Pure Womanhood: http://www.purewomanhood.nl/ 
  Een website met blog voornamelijk voor vrouwen, een aanrader als je op zoek bent hoe je als jonge opgroeiende vrouw je geloof kan beleven in deze wereld die niet altijd zo meehelpt.

 

Er is nog veel meer, maar hiermee kan je al flink vooruit, hoop ik! En als je nog meer tips of ideeën hebt, laat het vooral weten!

Heb je nog vragen? Je kan altijd contact met ons opnemen.

Vader Johannes van Voorst

Priester van Jezus Christus, gewijd dank zij Christus’ genade en werkzaam in Zijn Wijngaard. Ik heb een grote liefde en passie voor Christus en de Waarheid waarin wij de vrijheid van de kinderen Gods mogen ontdekken.